واژینوپلاستی چیست؟

واژینوپلاستی چیست؟

با رواج جراحی های زیبایی و افزایش آگاهی خانم‌ها نسبت به تغییرات بدن خود هر روزه بر متقاضیان عمل های زیبایی زنان نیز افزوده می شود. قسمت خارجی دستگاه تناسلی زنان که در روابط جنسی نقش دارد تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند: افزایش سن، روابط جنسی متعدد، زایمان های طبیعی، کاهش شدید وزن و… متوجه تغییرات عمده‌ای می باشد.

تغییرات ناحیه تناسلی در قسمت های مختلف مانند: کانال واژن، لابیا مینور و ماژور، کلیتوریس و پرینه پدیدار می شوند. برای آگاهی هرچه بیشتر از مناطق ذکر شده و اقدامات مربوط به هر کدام لازم است در ابتدا نسبت به آناتومی واژن اطلاعاتی کسب نمایید. در تصویر زیر قسمت های مختلف نام برده شده است.

واژینوپلاستی

هر کدام از قسمت های تشکیل دهنده واژن در اثر تغییرات نیازمند مداخلات جراحی هستند. به عنوان مثال تغییرات در لابیا مینور با انجام جراحی لابیاپلاستی، تغییرات لابیا ماژور با تزریق ژل و چربی، تغییرات پرینه با پرینوپلاستی و تغییرات کانال باشند با واژینوپلاستی درمان می‌شوند.

واژینوپلاستی یا تنگ کردن واژن چیست و چه تغییراتی را درمان می کند؟

کانال واژن تحت تاثیر زایمان ، افزایش سن و دیگر عوامل ذکر شده الاستیسیته، قوام و طراوت خود را از دست داده و اصطلاحاً شل میشود. شلی و گشاد شدن واژن در اثر زایمان تحت تاثیر کشیده شدن و از بین رفتن تونیسیته و قدرت عضلانی دیواره واژن ایجاد می شود. همچنین با قرار گرفتن در فرایند افزایش سن و تاثیرات آن بر بافت ها این مشکل وسیع تر خواهد شد.

از تاثیرات منفی گشاد شدن بیش از حد واژن زن می توان به کاهش لذت جنسی در حین مقاربت و به دنبال آن افت کیفیت روابط جنسی اشاره کرد. همانطور که میدانید نداشتن رابطه جنسی با کیفیت و یا لذت نبردن شریک جنسی تاثیر منفی بسیار زیادی بر اعتماد به نفس بانوان خواهد گذاشت. همچنین از بین رفتن تون عضلانی و جمع نشدن واژن ریسک عفونت های رحمی را بسیار بالا می برد و این افراد عموماً از عفونتهای دستگاه تناسلی رنج می برند. می ‌توان با انجام واژینوپلاستی یا تنگ کردن واژن به این مشکل خاتمه داد و کیفیت روابط زناشویی را که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است بهبود بخشید.

واژینوپلاستی یا تنگ کردن واژن چگونه انجام میشود؟

در یک تعریف ساده واژینوپلاستی یک جراحی زیبایی مربوط به زنان بوده که با ایجاد برش و نزدیک کردن عضلات باعث تنگ شدن واژن می ‌شود. در حین انجام این عمل بافت و مخاط اضافه که پس از تنگ شدن کانال باقی می ماند خارج خواهد شد.
جراحی واژینوپلاستی تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی در مدت تقریبی ۲ ساعت انجام می پذیرد. در صورت افتادگی وسیع به طور همزمان پرینوپلاستی یا پرینورافی نیز با ایجاد برش ۲ تا ۳ سانتی متری و ترمیم در ناحیه پرینه انجام خواهد شد. با انجام پرینوپلاستی ، گشادی دهانه واژن اصلاح شده و در نهایت انجام کل این پروسیجر جراحی به تنگ شدن واژن و زیبایی فرم خارجی ناحیه تناسلی می ‌انجامد. ( ناحیه قرار گرفته بین واژن و مقعد ، پرینه نامیده می شود.)

ملاحظات پیش از عمل واژینوپلاستی یا تنگ کردن واژن

– در ابتدا لازم است بدانید که در صورت تمایل به بارداری مجدد بهتر است انجام این عمل را را به تعویق بیندازید. علاوه بر تاثیر بارداری نتیجه عمل نکته مهم این است که فرد پس از انجام واژینوپلاستی قادر به زایمان طبیعی نخواهد بود ولی میتواند از روش سزارین برای زایمان استفاده نمایند.

– پیش از عمل واژینوپلاستی آزمایش‌های لازم و پاپ اسمیر را انجام دهید.

– دو هفته پیش از عمل مصرف داروهای هورمونی، رقیق کننده خون و ضد انعقاد را تحت نظر متخصص قطع نمایید.

– به منظور تسریع در بهبودی یک ماه پیش از عمل مصرف فرآورده های نیکوتین مانند سیگار را متوقف کنید.

– در صورت وجود عفونت فعال در صورت وجود عفونت فعال در رحم و واژن پیش از عمل آن را درمان نماید.

– پزشک خود را از وجود بیماریهای تناسلی آگاه سازید.

مراقبت های پس از عمل واژینوپلاستی

– رعایت نکات بهداشتی پس از عمل بسیار مهم می باشد لذا به دقت نکات را رعایت نمایید.

– از پوشیدن لباس تنگ خودداری کنید.

– به منظور کنترل تورم و سوزش از کمپرس سرد استفاده نمایید.

– منطقه عمل را دستکاری نکنید.

– منطقه عمل را همواره خشک نگه دارید.

– تا ۲ ماه از ایجاد رابطه جنسی خودداری نمایید.

– دو ماه پس از عمل می توانید با توجه به شرایط خود در وان یا استخر قرار بگیرید.

– از ۵ تا ۷ روز پس از جراحی واژینوپلاستی می توانید فعالیت های معمول را انجام دهید اما تا دو ماه از انجام فعالیت‌های ورزشی سنگین که به منطقه تناسلی فشار وارد می کند خودداری نمایید.

سن مناسب برای عمل واژینوپلاستی و یا تنگ کردن واژن

بازه سنی مناسب برای انجام این عمل در سنین ۳۰ تا ۵۰ سال می باشد . در سنین زیر ۳۰ سال مگر در شرایط خاص هنوز قوام واژن مناسب بوده و در صورت عمل واژینوپلاستی ممکن است با افزایش سن نتیجه مطلوب عمل کاهش یابد. در سنین بالای ۵۰ سال به دلیل مشکلات زمینه ای و همینطور کاهش سرعت ترمیم زخم انجام واژینوپلاستی توصیه نمی شود.