جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی
امروزه عمل رینوپلاستی از رایجترین انواع جراحی پلاستیک شمرده می شود. به طوریکه بر اساس روزنامه دیلی میل انگلستان سالانه ۲۰۰ هزارنفر در ایران عمل رینوپلاستی انجام می دهند. جالب است بدانید آمار عمل رینوپلاستی درایران ۷برابر آمریکاست.
اگر بخواهیم رینوپلاستی را به زبانی ساده بیان کنیم، رینوپلاستی به ایجاد تغییر در استخوان یا غضروف بینی برای ایجاد یک بینی متناسب با صورت فرد با حقظ عملکرد طبیعی آن گفته می شود.
• طی عمل رینوپلاستی چه تغیراتی در بینی انجام میشود؟
– تغییر اندازه بینی
– تغییر در اندازه سوراخ های بینی
– تغییر زاویه بینی
– صاف شدن برآمدگی بینی
– تغییر شکل نوک بینی
– تغییر تقارن سوراخ های بینی
– باریک شدن بینی
• آیا درانجام عمل رینوپلاستی سن فرد مهم است؟
برای انجام رینوپلاستی توصیه می شود اجازه رشد کامل به بینی داده شود که معمولا در دختران این رشد کامل در سن ۱۶سالگی و در پسران در سن ۱۸ سالگی اتفاق می افتد.
• چه اقدامات قبل از رینوپلاستی باید انجام داد؟
* قبل از عمل رینوپلاستی آزمایش خون یا سایر آزمایشات مورد تشخیص جراح باید انجام شود.
* ۲ هفته قبل و ۲ هفته بعد از رینوپلاستی از مصرف مسکن های حاوی آسپرین و ایبوپروفن باید اجتناب نمود زیرا این داروها روند لخته شدن خون را کند کرده و موجب خونریزی بیشتر می شوند.
* قبل از رینوپلاستی لازم است از زوایای مختلف بینی عکس گرفته شود، این عکس ها هم در حین عمل رینوپلاستی برای هدایت جراح مورد استفاده قرار گرفته هم بعد از عمل رینوپلاستی جهت ارزیابی طولانی مدت استفاده می شود.
* توجه داشته باشید چند هفته قبل از انجام عمل رینوپلاستی مصرف دخانیات باید قطع شود.
* صبح روز عمل باید ناشتا باشید.
* بهتر است لباسی بپوشید که بعداز رینوپلاستی لازم نباشد آن را از سر به تن کنید که لباس های دکمه دار بهتر هستند.
• اقدامات بعد از رینوپلاستی
* برای کنترل درد بعد از عمل رینوپلاستی مسکن هایی مانند استامینوفن کافی می باشد.
* جهت کاهش ورم و کبودی اطراف بینی و چشم ها سدیم مصرفی در مواد غذایی را کاهش دهید و همچنین میتوانید از کمپرس های سرد تا ۳ روز به ویژه در ۲۴ ساعت اول استفاده کنید سپس از کمپرس های گرم استفاده کنید.
* ورم اطراف بینی و چشم ها تا ۲هفته بعد از عمل رینوپلاستی به شکل قابل توجهی وجود دارد اما پس از آن فروکش می کند اما توجه نمایید برطرف شدن کامل ورم بینی و نتیجه دهی نهایی رینوپلاستی ۶ ماه تا یکسال ممکن است طول بکشد.
* هنگام استراحت از چند بالش استفاده کنید تا سرتان بالاتر از قفسه سینه قرار بگیرد این روش می تواند به کاهش ورم و خونریزی کمک کند.
* در پایان عمل رینوپلاستی جراح ممکن است از گچ بینی یا اسپلینت برای حفظ شکل بینی استفاده کند که می تواند احساس گرفتگی یا پری بینی در شما ایجاد کند که پس از گذشت ۷تا۱۰ روز گچ برداشته شده و این احساس شما رفع خواهد شد.
* توجه داشته باشید مقداری خونریزی و تخلیه خونابه یا مخاط بعد از عمل رینوپلاستی تا چند روز طبیعی می باشد و جای هیچ گونه نگرانی نیست. برای کنترل آن می توانید طبق دستور جراح از یه گاز کوچک جلوی بینی استفاده کنید و طبق دستور آن را تعویض کنید.
* بعد از انجام رینوپلاستی به منظور کاهش خونریزی از انجام فعالیت های شدید ورزشی و حرکات شدید احساسی مانند خنده زیاد خودداری نمایید.
* زمانی که پانسمان روی بینی دارید بهتر است داخل وان حمام کنید و زیر دوش نایستید.
* فین نکنید.
* با دهان باز عطسه کنید.
* بعداز رینو پلاستی از هرگونه فشار و زور زدن باید خودداری شود . درنتیجه سعی کنید غذاهای پرفیبر وسبزیجات زیاد مصرف کنید که دچار یبوست نشوید.
* دقت کنید بعد از رینوپلاستی تا حداقل ۴ هفته بعد از آن از عینک آفتابی یا طبی روی بینی استفاده نکنید.
* به آرامی مسواک بزنید که لب بالا حرکت کمی داشته باشد.
* انسمان چرب داخل بینی بعد از ۳روز برداشته می شود وبخیه های خارج از بینی بین یک تاچندروز بعدازرینوپلاستی کشیده می شوندامابخیه های داخل بینی خود قابل جذب هستند و نیاز به کشیدن ندارند.
* سعی کنید غذاهای آبکی بیشتر مورداستفاده قرار دهید و از خوردن غذاهایی که نیاز به جویدن زیاد دارند خودداری کنید.
* برای مدتی بعد از عمل رینوپلاستی در معرض طولانی آفتاب قرار نگیرید چون اشعه خورشید ممکن است تغییر رنگ پوست دائمی ایجاد کند.
• چه خطراتی احتمال دارد بعد از رینوپلاستی اتفاق بیفتد؟
– مشکلات تنفسی بعد از رینوپلاستی
– نامتقارن شدن سوراخهای بینی
– فرورفتگی پره های بینی
– ورم مداوم بینی
– بالارفتن زیاد نوک بینی
– باریک شدن بیش از اندازه نوک بینی
– باقی ماندن جای زخم ها
– بی حسی بینی
– خون دماغ شدن مکرر
– خطرات بیهوشی
– درصورت نارضایتی از نتیجه رینوپلاستی و تمایل به انجام مجدد عمل رینوپلاستی باید صبر کنید تا بینی شما دوباره بهبود یابد که این ممکن است یکسال طول بکشد.
• چه کسانی نباید رینوپلاستی انجام بدهند؟
افراد مسن
افراد دارای بیماری های خونی
افراد دارای سرطان
عیوب انعقادی
امراض ناتوان کننده مزمن
عفونت ها ی حاد
بیماری های روانی و قلبی شدید
افراد دارای هموفیلی
بیماران با نارسایی ریوی
با ما در کلینیک هستیا همراه باشید.