داشتن اندام ایده آل برای هر فرد یک خواسته قلبی است. این خواسته امروزه در عصر مد و تکنولوژی بالاترین این حد خود رسیده است. همانطور که میدانید سایز و فرم باسن بخش مهمی از زیبای اندام را شامل می شود. فرم باسن به میزان خیلی بالایی تحت تاثیر ژنتیک فرد بوده و دستیابی به یک باسن ایده آل فقط با ورزش، در موارد اندکی امکان پذیر می باشد.
زمانی که افراد فرم طبیعی باسنشان کاملا تخت است و خواهان باسنی با فرم گرد و برجسته هستند تنها با روش های افزایش حجم خارجی می توانند به خواسته خود دست یابند.
برای افزایش سایز باسن روش های مختلفی مانند تزریق چربی، تزریق ژل و پروتز گذاری وجود دارد.
که رایج ترین آنها تزریق چربی به باسن می باشد.اگر فرد در دیگر اجزای بدن مانند: شکم و پهلوهای فرد دارای چربی ذخیره شده باشد،بهترین روش برای بزرگ شدن باسن تزریق چربی از خود فرد به باسن است.
در برخی موارد مانند زمانی که کل بدن فرد از لحاظ میزان بافت چربی کمبود داشته باشد ویا فرد با در نظر گرفتن مزایا و معایب هر دو روش، تمایلی به لیپوساکشن و تزریق چربی نداشته باشد ، تعبیه ی پروتز در اولویت قرار میگیرد.
انواع پروتز باسن
در پروتز گذاری باسن از مانند پروتز گذاری سینه، از انواع مختلفی از پروتز استفاده می شود.پروتزهای باسن از پروتز های سینه محکم تربوده و جنس آن ها سیلیکون است. مانند:
پروتزهای ژل سیلیکونی
این پروتزها از ژل سیلیکونی پر شده اند. در گذشته بیشتر از این نوع سیلیکون پروتز ها استفاده میشد اما وجود خطر پاره شدن و پخش شدن ژل درون بافت های مجاور باعث شد تا استفاده از پروتز هایی با میزان ژل کمتر رواج پیدا کند. جابجایی ژل در بافتهای اطراف می تواند منجر به عفونت و یا مرگ در افراد شود.
از مزایای پروتزهای سیلیکونی می توان به فرم پذیر بودن آن ها اشاره کرد که سبب میشود بهتر جایگذاری شده و فرم باسن طبیعی تر جلوه کند.
پروتز سیلیکون الاستیک با قوام سفت
این پروتزها درصد ژل کمتری داشته و قوام آن بیشتر است. در افرادی که به دلیل پتوز و شلی عضله به افزایش تون عضله ناحیه باسن نیاز دارند و یا مشکلاتی از قبیل عدم قرینگی، دفورمیتی مادرزادی و یا اکتسابی دارند، استفاده از پروتز الاستیک توصیه می شود.
روشهای متفاوتی از نظر برش ایجاد شده و محل قرار گیری پروتز وجود دارند.که به شرح آن می پردازیم:
خط برش برای تعبیه پروتز باسن
برای تعبیه پروتز باسن روشهای مختلفی استفاده می شود که عبارتند از:
– برش در بالای هر سمت از باسن به طور جداگانه
– برش در زیر چین باسن در حد فاصل اتصال باسن به ران ها
– برش در سمت داخلی باسن به طور جداگانه در بین چین باسن
– یک پرش تنها در پایین ترین قسمت کمر و بالای چین بین باسن ها
* برش مشترک دربالای چین باسن ها به دلیل دوری از مقعد و کمترین احتمال عفونت و آلودگی و همچنین پوشیده بودن جای زخم کاربرد بیشتری دارد.
پس از ایجاد برش و فراهم کردن فضای لازم برای پروتز، پروتز در جای مناسب تعبیه می شود.
روش انجام پروتز باسن
این عمل تحت بیهوشی عمومی و یا بیحسی موضعی همراه با آرام بخش انجام می شود و حدود ۲ ساعت به طول میانجامد .پیش از بیهوشی در حالت ایستاده جراح خصوصی برای تعیین محل مناسب قرار گیری پروتز ها رسم می کند که شامل دو خط میشود. یکی از این دو خط در بالاترین حد کرست ایلیاک یا برآمدگی استخوانی لگن و خط پایینی زیر چین باسن کشیده میشود. بین این دو خط به سه قسمت مساوی تقسیم شده و یک سوم تحتانی آن که در هنگام نشستن تحمل وزن بدن را دارد حذف می شود. پروتز در قسمت میانی قرار خواهد گرفت.
محل قرار گیری پروتز باسن
از نظر جایگذاری پروتز در بافت ناحیه باسن، ۳ انتخاب وجود دارد. این جای گذاری باید به صورتی باشد که به عروق و اعصاب منطقه آسیبی نرساند. انتخاب محل جایگذاری پروتز بستگی به عواملی مانند:
قوام پوست، افتادگی باسن، قوام عضلات و… دارد.
محل های جایگذاری پروتز:
زیر عضلات باسن
بین عضلات باسن
زیر فاشیا
* امروزه روشهای جایگذاری در عضلات رایج تر می باشند.
ملاحظات پس از عمل پروتز گذاری باسن
– پس از عمل بهداشت منطقه را رعایت کنید تا از عفونت جلوگیری شود. ایجاد عفونت خط زمان بهبودی را طولانی کرده و گاها منجر به خروج پروتز میشود.
– پروتزدر منطقه ای جایگذاری میشود که در هنگام نشستن به آن فشار وارد نشود اما تا دو هفته پس از جراحی از ایجاد فشار بر روی پروتز پرهیز کرده و روی شکم بخوابید.
– چهار یا پنج روز پس از عمل می توانید استحمام کنید. در این زمان حتماً از گن استفاده کنید.
– 6 الی 12 هفته پوشیدن گن ادامه پیدا میکند و همچنین نباید در حین پوشیدن چین خوردگی ایجاد شود.
– در هفته اول رانندگی و یا فعالیت های فیزیکی نداشته باشید.
– در هفته دوم به تدریج فعالیت های روزانه خود را به استثنای ورزش انجام دهید.
– دوره نقاهت پس از عمل ۴ الی ۶ هفته است که پس از آن آن می توانید به راحتی فعالیتهای روزمره خود را انجام دهید.
– در هفته ششم از ورزش هایی که به قسمت های تحتانی فشار وارد میکنند ،پرهیز کنید.
– بهبودی کامل ۶ الی ۸ هفته زمان می برد.
– از تابش نور مستقیم یا نور های برنز کننده تا حداقل ۲ هفته پرهیز کنید.
عوارض استفاده از پروتز باسن
در هر روش جراحی مسائلی تحت عنوان عوارض احتمالی مطرح میشود که درصد اتفاق افتادن آنها به مهارت جراح و میزان مداخله مورد نیاز برای آن روش جراحی بستگی دارد.
عوارض احتمالی در پروتز باسن ،مانند:
– عفونت
– خونریزی
– پارگی پروتز
– جابجایی پروتز
– عدم تقارن
– نبود حس لمس در اطراف زخم و ادامه پیدا کردن این حالت تا چند ماه
* درصد زیادی از عوارض نام برده شده، در ارتباط مستقیم با مهارت جراح و مراقبت های پس از عمل توسط فرد می باشد. بنابراین پیش از عمل از داشتن شرایط مراقبتی پس از عمل خود اطمینان حاصل کرده و در انتخاب جراح ماهر دقت کنید.
با مشاوره ی رایگان توسط تیم تخصصی کلینیک هستیا، بهترین گزینه برای داشتن اندامی ایده آل برای خود را بررسی کنید.