درمان زگیل(wart) با لیزر فوتونا

خانه مقالات

زگیل، زائده کوچکی با بافت زبر است که می تواند در هر جایی روی بدن ظاهر شود درنواحی مختلف بدن ممکن است شاهد زگیل باشیم، شبیه تاول آبدار و یاگل کلم کوچک است. زگیل ها ناشی از ویروس هایی از خانواده ویروس پاپیلوم (HPV) انسانی هستند و ظاهر زگیل ها به محل بروزشان روی بدن و ضخامت پوست، بستگی دارند.
درمانهای متنوعی برای زگیل وجوددارد که به طور خلاصه این درمان ها عبارتند از :
سالیسیلیک اسید
نوار مجرا
سرما درمانی
جراحی
درمان لیزری
الکتروکوتر
درمان فتودینامیک
درمان شیمیایی
کرم های موضعی و…

زگیل چیست و عامل ایجادکننده آن چه می باشد؟؟

زگیل (وارت) یک بیماری ویروسی است که عامل ایجاد‌کننده آن پاپیلوما ویروس انسانی است. لازم به توضیح است تاکنون بیش‌تر از ۷۰ نوع ویروس زگیل شناخته شده که در ایجاد زگیل موثرند. برخی از این ویروس‌ها فقط می‌توانند پوست را گرفتار کنند و برخی دیگر فقط مخاط‌ها را گرفتار می‌کنند (مثل نواحی تناسلی بیرونی و حتی نواحی تناسلی داخلی خانم‌ها و مخاط چشم و بینی و حلق) و برخی هم‌ پوست و هم مخاط را گرفتار می‌کنند.

یکی مهم‌ترین عوامل برای زیاد شدن زگیل، محیط نمناک(مانند کسانی که کف پاهایشان بیش‌تر عرق می‌کند یا کسانی که بیش‌تر با آب سر و کار دارند و یا با مواد نمناک کار می‌کنند) و جویدن ناخن ها و دست کاری کردن زگیل است.البته سبک زندگی نیز بی تاثیر نمیباشد.

لیزر زگیل چه محاسنی دارد؟؟

فوتونا روشی نوین برای درمان زگیل ارایه داده است که فایده لیزر کردن زگیل بافوتونا این است که قابلیت نفوذ لیزر در عمق، امکان تهاجم کامل تری را به ویروس پاپیلومای انسانی فراهم می کند و موجب شده تا لیزر درمانی بافوتونا، روش مورد انتخاب برای درمان افراد دارای ضعف ایمنی شناخته شود.

بر اساس مطالعات دانشگاه علوم پزشکی تهران، میزان پاکسازی زگیل توسط لیزر فوتونا چند برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل میباشد و میزان عود زگیل در افرادی که لیزرفوتونا می کنند کمتر از کسانی است که کرایو می کنند. به عبارت ساده تر خیلی اوقات برای پاکسازی یک زگیل نیاز به دو یا تعداد بیشتری جلسات کرایوتراپی است و گاهی اصلا پاسخگو نبوده و نیاز به تغییر روش درمان هست در حالی که در درمان با لیزر فوتونا در همان جلسه اول زگیل از بین خواهد رفت و عود نخواهد کرد.
تعداد جلسات لیزر و روش درمان توسط تیم متخصص در مرکز هستیا تعیین میگردد.

در لیزر فوتونا ما شاهد عوارض جانبی مانند احساس سوزش، اثر زخم و درد، نخواهیم بود وبا این تظمین که آسیب بافتی از ۱ میلی متر در عمق فراتر نخواهد رفت، به کم ترین میزان می رسد.
بعد از ليزر زگيل با فوتونا ابتدا از يك پماد آنتي بيوتيك بر روي محل ليزر روزانه استفاده مي شود و در هفته دوم مي توان از كرم هاي ترميمي مثل كرم سيكالفيت استفاده كرد.

۲- در نواحي مرطوب و چين دار بدن مثل نواحی تناسلی و یا مثل كشاله ران بايستي در حد مقدور منطقه ليزر شده را خشك نگه داشت. اصولا محل ليزر فوتونا نياز به پانسمان نداشته و مراقبت چنداني نياز ندارد بويژه در مواردي كه وسعت ضايعات زياد نباشد.

بازم خوندنی داریم